Μολδαβία: η κλοπή του αιώνα! Αρνείται να ενταχθεί στην ΕΕ


Μολδαβία: η κλοπή του αιώνα! Αρνείται να ενταχθεί στην ΕΕ 

Η πιο άτυχη και φτωχή χώρα στην Ευρώπη και ίσως στον κόσμο βλέπει την  συρρικνούμενη οικονομία της και αρνήτε μια ένταξη στην ΕΕ.
Η Μολδαβία δεν είναι τυχαία η πιο ατυχής χώρα στον κόσμο. Το 2015, το ποσό των 1.000 εκατομμυρίων δολαρίων είχε κλαπεί στη χώρα. Αλλά κανείς δεν γνωρίζει πού ακριβώς εξαφανίστηκαν αυτά τα χρήματα. Σύμφωνα με τον Dodon, πρόκειται για την «κλοπή του αιώνα» και πρέπει να ήταν το έργο των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων στη χώρα του. 

Το ποσό αντιπροσώπευε περίπου το 15% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της χώρας που προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από την γεωργία. Ο μέσος εργαζόμενος λαμβάνει το ποσό των $ 120 στο τέλος του μήνα. Και αυτό ισχύει για εργάσιμες ημέρες με πάνω από 8 ώρες εργασίας.

Συνεπώς, οι Μολδαβοί ψηφίζουν με τον δίκο τους τρόπο και όλο και περισσότεροι εγκαταλείπουν την χώρα. Με 4,3 εκατομμύρια πολίτες την περίοδο της  Σοβιετικής Ένωσης, έχουν φτάσει σήμερα να είναι λιγότεροι από 3,4 εκατομμύρια. Κάθε ώρα 4 Μολδαβοί εγκαταλείπουν τη χώρα τους, σύμφωνα με το BBC.

Πολλοί Μολδαβοί κατάφεραν να μεταναστεύσουν στην ΕΕ χάρη στη γειτονική Ρουμανία, όπου το καθεστώς δίνει σε όλους τους Μολδαβούς που ζητούν ένα ρουμανικό διαβατήριο. Οι κάτοικοι της Μολδαβίας μπορούν να ταξιδεύουν στη ζώνη Σένγκεν χωρίς προβλήματα, όπως και οι Γεωργιανοί και οι Ουκρανοί.

Η χώρα ζει μες το χάος. Για παράδειγμα, η διαφθορά στη χώρα είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Τα περισσότερα διπλώματα που απονεμήθηκαν στα μολδαβικά σχολεία δεν αποκτήθηκαν, αλλά αγοράστηκαν.

Ως αποτέλεσμα, οι Μολδαβοί αρνούνται να συμβουλευτούν έναν γιατρό ηλικίας κάτω των 35 ετών, φοβούμενοι ότι το άτομο δεν είναι ιατρός, αλλά απλώς αγόρασε τα ιατρικά πιστοποιητικά.


Το 2011, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ΠΟΥ, δήλωσε ότι οι Μολδαβοί είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές αλκοόλ στον κόσμο. Τα μόλις 3 εκατομμύρια Μολδαβοί καταναλώνουν κάθε χρόνο κατά μέσο όρο 18 λίτρα καθαρής αλκοόλης. Αυτό είναι 3 φορές μεγαλύτερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο των 6,1 λίτρων. 

Από τον ξένο τύπο...

KORAKS

Σχόλια